Reviews

Vermoorde onschuld by Sylvie Roge

mehsi's review

Go to review page

4.0

Een boek waarin een vrouw een moord pleegt op Kerstmis en we langzaam zien waarom ze dat heeft gedaan. We lezen over haar jeugd, over haar tweelingzus, over haar moeder die psychisch niet gezond is en best slechte dingen doet en de tweeling ook tegen elkaar opzet op tijden (al mislukt dat vaak goed want de meiden hebben echt een bond die niet zo snel breekt). We lezen over vakanties met een oom/tante waar de meiden even gewoon blij konden zijn en niet bang hoeven te zijn voor hun moeder. Je ziet gewoon steeds meer en je snapt ook steeds meer de beweegredenen van de vrouw, waarom ze op die Kerstdag dit heeft gedaan. En dan komt Kerst zelf, en alle geheimen die daar uitkomen, holy hell. Wat een heks is die moeder (en dat is nog lief, want ik heb wat andere keuze woorden voor moeders gebruikt voor het hele boek).
Ik vond het heftig om te lezen. Helaas vond ik het einde erggggg teleurstellend, ik had graag een conclusie willen zien. Wat is er met de vrouw gebeurd? Hoe is de rechtszaak gegaan?
Mooie art!

mpatshi's review

Go to review page

4.0

Beautiful

fdemey's review

Go to review page

3.0

Graphic novel met heel mooie tekeningen en aangename spanningsopbouw. Met veel plezier en zin om door te blijven gaan gelezen.

De auteur slaagt erin empathie op te wekken, maar de emotionele impact had voor mij veel groter kunnen zijn. De spectaculaire, haast holywoodiaanse onthulling was onnodig en het oh-nee-moment deed voor mij af aan de diepmenselijke tragedie eigen aan de onverwerkte rouw die ook in het echte leven soms diepe sporen nalaat.

Zet wel aan het denken over hoe je houding je kinderen bewust of onbewust beïnvloedt.
More...