Reviews

Red Wolf by Rachel Vincent

bberry89's review

Go to review page

5.0

This book was fantastic!! When it ended I was like noooo!!! I need more. Now. It definitely left room for a sequel. I’m hoping that we get to see more of Adele’s story.

ineslts's review against another edition

Go to review page

5.0

Real life made it hard to find time to finish this book, but I'm so happy to have finally made it to the end!
It was a lovely read where everyone tried to do the best they could with what they were given. Such a brilliant way to tell a story, to tell THIS story! I really felt how impossible some of the decisions were to make and how they had to be made regardless, in an instant sometimes. And how impossible decisions have consequences either way because that's life, really.
Easily one of my most favourite books ever.
So, when the dark wood calls, be careful with what it says...

bookish_withsky's review against another edition

Go to review page

2.0

Very much why a in the main character could be so incredibly annoying. I’m not overly worried about reading the sequel, though it does end on a fairly interesting cliffhanger. I will say that it was very atmospheric and that was definitely one of the reasons I kept reading the book. For sure a great read for the target audience-that’s just not me unfortunately

princ_a_listicka's review against another edition

Go to review page

3.0

Již od samého počátku jsem se ke knize skutečně snažila přistupovat jako k YA literatuře - nespadám do cílové skupiny, ale přesto si občas ráda příběh z této kategorie přečtu. Nicméně musím říct, že kniha bohužel má očekávání příliš nenaplnila a mé dojmy z ní byly spíše vlažné.

Nezlobte se na mě, ale holka na přelomu patnáctého a šestnáctého roku svého života, která nemyslí na nic jiného než jak se vdá a bude vychovávat kupu dětí, mi skutečně nepřipadá jako důvěryhodná postava. Spíš mi to připadalo už od počátku úsměvné, protože na jednu stranu Adéla neustále myslí na výše zmíněné věci, ale na stranu druhou se pořád chová jako umanuté děcko, kterému někdo sebral oblíbenou hračku. A přesně takhle to vypadá celou knihu. V jednu chvíli je Adéla naivní, jedná neuváženě a hloupě, a v druhou chvíli je z ní uvědomělá a zodpovědná žena. Pochopila bych, kdyby se celou dobu chovala naivně, přeci jen je to puberťačka, ale tohle neustálé střídání nepůsobilo věrohodně. A tento typ chování se neobjevuje jen u ní, ale i u ostatních postav příběhu.

Vlastně na tomhle principu stojí i hlavní zápletka celé knihy, kdy se Adélina matka, která své dceři neustále klade na srdce, jak je les plný nebezpečí a příšer a musí se mít stále na pozoru, najednou promění v nezodpovědnou puberťačku a udělá naprosto začátečnickou chybu.

To, že Adéla (a nejen ona) je naprosto nesympatická a nedokázala jsem si ji v průběhu celého příběhu oblíbit ani trošku, je spíš už věcí mé osobní preference a knize to nevyčítám, nicméně výše zmíněná fakta prostě nejsem schopná knize odpustit. A stejně tak musím přiznat, že mi opravdu vadilo to, že jméno hlavní hrdinky bylo přeložené do češtiny. Proč? Proč proboha máme Sofii, Graingera, Maxe, ale najednou máme Adélu? Vždyť to zní otřesně. Já, jakožto bilingvní člověk, miluji češtinu i angličtinu úplně stejnou měrou, ale opravdu nemám ráda, když se oba jazyky nesmyslně míchají dohromady.
Souboje a akční scény jsou dalším bodem, ve kterém jsem příběhu vůbec nevěřila. Holka, která nikdy s ničím a nikým nebojovala, dokáže po měsíci ne až tak úplně intenzivního tréninku najednou neohroženě zabíjet monstra v lese?
A pak je tu ještě jedna věc - nějak nechápu, proč je příběh označován jako převyprávění červené karkulky, protože mi přišlo, že jediné, co mají tyhle dva příběhy společné, je babička bydlící uprostřed lesa a vlci.

Abych ale nebyla jen negativní, velmi se mi líbilo prostředí vesnice, ve které se příběh odehrává, moc se mi líbila atmosféra celého příběhu a také les a nebezpečí, která ukrývá. Stejně tak jsem si oblíbila postavu Maxe, který mi připadal jako jediný člověk široko daleko, který měl v hlavě mozek. I samotná myšlenka ochránkyně, u které nechci zacházet příliš do detailů, abych vám nic neprozradila, je velmi pěkná, a myslím, že by se dala zpracovat mnohem lépe.

Také bych chtěla vyzdvihnout, že kniha nebyla psána žádným "sluníčkovým" stylem a když došlo na nepříjemná rozhodnutí, autorka se rozhodla jít tou méně příjemnou, ale celkově prospěšnější cestou, i když například zahrnovala smrt či zachránění vlastního krku na úkor ostatních. To opravdu oceňuji, nemám ráda, když se v knihách postavy chovají za každou cenu bezchybně a "správně."

Moc mě mrzí, že nemohu o knize napsat více pozitiv, ale ve svých hodnoceních ráda zůstávám upřímná.

Knihu doporučuji spíše nenáročným čtenářům, kteří jsou ochotni příběhu odpustit nedotaženost a naivitu na úkor dobře vystavěné atmosféry a několika neotřelých témat.

annettebooksofhopeanddreams's review

Go to review page

3.0

Yes, another fairytale retelling. When I say that I love them, I'm really not joking. This one has been on my wishlist for quite some time already and I was quite sad when Book Box Club included it and due to Brexit the box became too expensive for me. However, I did want to participate in the buddy read with the girls and they were happy to have me to share the reading experience. I might do that for further books too.

Based on the blurb I already expected a typical YA story and especially the first 75% of the story that's exactly what I got. The main character was in every possible way a typical teenager, not believing the things she is told, stubbornly doing her own thing and trying to find ways around her mother's advice and believing that how things have been done for year are not how they should be done. It's total valid behavior, but I grew a little old to still understand it.

The same can be said about the plot. There were certain really interesting aspects, like the dark wood and all the different monsters lurking in the dark there, but the focus of the story was more on the slight love triangle, even though the outcome was quite predictable, and the struggles of keeping everything a secret from the village, with eventually a predictable outcome with some less predictable elements.

For a long time while reading this book I was actually waiting for things to come to light and for things to start happening. The finale however is quite worth reading the book though. The book eventually ventures where a lot of YA's stay away from and I have to admit that I liked the final turn of events and the ending. I'm also quite curious if there's gonna be a sequel. The book doesn't need one, but there is plenty of room to tell more stories and I think I will read them anyway.

Because despite the typical YA elements I personally outgrew a little, I did enjoy reading the book.

sannelammers's review against another edition

Go to review page

3.0

2,5 ✨

izzys_internet_bookshelf's review against another edition

Go to review page

3.0

3.5/5

I am so happy this book was available on Libby. I cannot believe I read this in only 80 minutes! That’s what happens when I’m stuck somewhere with a book

vandavknihach's review against another edition

Go to review page

2.0

Tohle pro mě bylo celkem dost velikým zklamáním. Měla jsem radost, že kniha vychází u nás, protože jsem si ji všimla už ze zahraničí. Čekala jsem takové fantasy tajemno s nádechem romantické linky. Jenže to byl takový nedotažený mišmaš, který mi moc nedával smysl.
Romantických prvků tam bylo zoufale málo. Já chtěla nějaký vývoj, vznik něčeho mezi postava a nic takového jsem nedostala. Z ničeho nic to tam prostě cvaklo, a najednou to tam bylo. No tak to mi vážně nestačí.
Začátek vypadal celkem nadějně, protože to mělo lehce tajemný nádech. Ten se ale pomalu vytahoval do šíleného extrému, až ten konec byl tak přitažený, že mi to opět nedávalo žádný smysl.
A hřebíček tomu zasadila hlavní hrdinka, která se chovala šíleně nesympaticky. Furt si potřebovala stát za svým, a sežrala očividně všechnu moudrost světa, protože věděla všechno nejlíp a hned. Nikdo jiný pravdu mít prostě nemohl. A to i přesto, že některé věci zjistila chvíli předtím.
Škoda toho, protože obálka je nádherná.

bestofsons's review against another edition

Go to review page

adventurous inspiring lighthearted mysterious tense slow-paced
  • Plot- or character-driven? Plot
  • Strong character development? Yes
  • Loveable characters? Yes
  • Diverse cast of characters? No
  • Flaws of characters a main focus? Yes

3.5

rwnhlfx's review against another edition

Go to review page

adventurous dark emotional hopeful mysterious reflective medium-paced
  • Plot- or character-driven? Character
  • Strong character development? It's complicated
  • Loveable characters? Yes
  • Diverse cast of characters? No
  • Flaws of characters a main focus? It's complicated