Reviews

The Extra by A.B. Yehoshua

moran's review against another edition

Go to review page

emotional reflective slow-paced
  • Plot- or character-driven? Character
  • Strong character development? No
  • Loveable characters? Yes
  • Diverse cast of characters? No
  • Flaws of characters a main focus? Yes

3.75

novalgina's review against another edition

Go to review page

3.0

La storia mi è piaciuta, è scritta bene, è molto scorrevole. Mi è piaciuto il fatto che il titolo, "la comparsa" sembra adattarsi a qualsiasi personaggio, anche a Noga stessa, comparsa della sua stessa vita. Questo figlio mai nato perché mai voluto (davvero?), è una comparsa anche lui, seppur fugace. I ricordi, i nuovi incontri. Con sullo sfondo un intreccio di culture rilevante, non ai fini della storia, ma alla crescita della protagonista, perché ognuno con i propri modi di fare, con le proprie convinzioni o credo, apportano nozioni che aiutano questa crescita.
Nonostante tutto non mi sbilancio troppo con il giudizio. Una bella storia e ben raccontata, ma che ho trovato inconcludente.

laby's review against another edition

Go to review page

2.0

2.5/5
La prima metà del libro poneva le basi per degli sviluppi interessanti (i bambini ultraortodossi, le altre comparse, la casa di riposo etc).. peccato che vengano eclissati a favore della storia della gravidanza. L'ultima parte del libro è quantomeno strana..

ravit's review against another edition

Go to review page

3.0

על קצה המזלג, זהו סיפורה של נגה, ישראלית שחיה בחו"ל ומגיעה לביקור ממושך בבית שבו גדלה. הביקור מעמיד אותה מול החלטות שקיבלה בחייה: לא להביא ילדים לעולם, להניח את הוריה המבוגרים עם אחיה בישראל ולעבור לחו"ל, וההשפעה שלהן עליה ועל סביבתה.
במהלך הביקור נגה משתתפת כניצבת מזדמנת בהפקות שונות.
אפתח ואומר שאני מאוהבי א.ב. יהושע. קראתי את מרבית ספריו בהנאה רבה. בספר הנוכחי התחושה היתה אחרת. הספר מתרחש בישראל ועוסק בהוויה הישראלית: הקונסנזוס לפיו כל אישה חייבת לרצות משפחה, המתח בין חילונים לחרדים, אבל הדמויות בו והדיאלוגים ביניהן נראים תלושים מהמציאות שאנחנו מכירים. זו לא השפה הגבוהה שיהושע בוחר להשתמש בה, כי כך היה בכל ספריו וזה חלק מקסמו, אלא האמירות המורכבות ומחשבות העמוקות שמועברות כאן בכל דיאלוג ובפי כל דובר כמעט באופן שהופך את השיח לבלתי משכנע. למעט חלקו האחרון של הספר, שמתרחש באירופה, אין בספר כמעט דיאלוגים "רגילים".
בזמן הקריאה חשבתי שאולי זו היתה כוונת הסופר, ליצור דיאלוגים "כתובים" שיהפכו את חייה של נגה, הדמות המרכזית, למעין הפקת ענק שבה נגה היא לעיתים שחקנית ולעיתים ניצבת, אך הספר לא שכנע אותי לכאן או לכאן.
למרות הכל, קראתי את הספר בקריאה רצופה במהלך החג וכמעט שלא הנחתי אותו מידי, כי גם מה שלא מביא בעיני את יהושע במיטבו, עדיין מגיש ספרות טובה.
More...