Reviews

Aganta Burina Burinata by Halikarnas Balıkçısı

fillireads's review

Go to review page

5.0

Yazarla keşke daha önce tanışsaydım. Çok güzel bir okumaydı. Karakterin denize olan aşkını çok güzel anlatmış. Benzetmeleri ve betimlemelerine de hayran kaldım. "Keşke beni bu kadar ağlatmasaydı" diyemiyorum, çünkü aksi durumda kitabı o kadar sevemeyebilirdim.

sinelit's review

Go to review page

5.0

yazar, hem anlattığı şeyi her ayrıntısıyla bilerek, hem de tam anlamıyla hissederek yazınca, anlattığı konunun ne olduğunun hiçbir önemi kalmıyor aslında. en sevdiğiniz şeyden de bahsetse, hiç bilmediğiniz bir şeyden de; sonsuz bir zevk alarak okuyorsunuz. yaşar kemal'i de, john steinbeck'i de, sabahattin ali'yi de, orhan pamuk'u da niye çok severek okuyorsam bu kitabı da o yüzden o kadar sevdim. burnuna deniz kokusu geliyor insanın.

bi de, bu yaşa kadar okumamış olmak da benim ayıbım olsun. tekrar okuyacak yaştayız aslında.

janset's review

Go to review page

adventurous emotional hopeful reflective relaxing sad medium-paced
  • Plot- or character-driven? Character
  • Strong character development? It's complicated
  • Loveable characters? Yes
  • Diverse cast of characters? It's complicated
  • Flaws of characters a main focus? No

4.5

sheisonlyamyth's review

Go to review page

5.0

Bu kitabı okuyunca denizi ne kadar çok sevdiğimi bir kez daha anladım.

cwmre's review

Go to review page

3.0

Romanda, tam bir deniz insanı olduğu aşikar olan Mahmut’un denizci olan babasının tüm engellemelerine ve denizden soğutma çabalarına rağmen sonunda yolunun denize düşmesini ve ardı sıra yaşananlar anlatılıyor.

Halikarnas Balıkçısı romanında fırtına ile kuraklığı, kara ile denizi, özlem ile kavuşmayı, güzel ile çirkini, cimri ile eli açığı ve bunlar gibi nice zıtlığı şiirsel anlatımıyla ustaca bir araya getirmiş ve okuyucuya aktarmış. Konu o kadar olmasa da okurken hissedilen duygular ve cümleler beni çok etkiledi. Kitap genel olarak akıcıydı, bana bile böyle geldiyse denizle arası biraz iyi olanlar için muhteşem bir kitap olacaktır çünkü okurken insanın burnuna deniz kokusu geliyor!
More...