A review by lillamyy
Verona Comics by Jennifer Dugan

emotional funny hopeful reflective medium-paced
  • Plot- or character-driven? Character
  • Strong character development? Yes
  • Loveable characters? Yes
  • Diverse cast of characters? Yes
  • Flaws of characters a main focus? It's complicated

4.0

Jubilee har allt planerat, hon spelar cello på elitnivå och arbetar i sin styvmors lilla serietidnings affär när hon inte förbereder sig inför sin stora audition. 
Ridleys liv är en ständig röra. Hans föräldrar äger den största kedjan av serietidnings affärer och de är ständigt besvikna på honom för att han inte åstadkommer något. Jubilee och Ridley möts en kväll på en comic convention maskerad och fattar tycke för varandra. Oturligt nog är deras föräldrar varandras fiender och en relation mellan dem är omöjlig, men kanske kan det fungera om de håller förhållandet hemligt för alla andra. Allt går bra tills Ridleys ångest ökar, Jubilee försöker hjälpa honom så bra hon kan men slits mellan att fokusera på sin kommande audition och deras ökadande komplexa förhållande. Kan kärleken övervinna allt? Vad händer om de behöver mer än vad den andre kan ge?
En känslomässig bok som ger läsaren en liten inblick i hur det kan vara att ha ångest och ifrågasätta allt man tänker och gör, att inget av det är bra på något sätt. Det blev tydligt när varje kapitel utgick från en persons perspektiv och även ibland bollade tillbaka händelsen till nästa persons perspektiv i kapitlet efter. Allt blev känslosamt och slutet kulminerade i en stor känslostorm som sakta ebbade ut och lämnade mig med ett hopp om karaktärernas framtid. 

Expand filter menu Content Warnings