A review by kimmetjuh23
Betrayal by Fiona McIntosh

4.0

Het werd onderhand weer eens tijd om weer eens een boek te gaan lezen in mijn favoriete genre, Fantasy. Na even rondneuzen in de bieb zag ik 'Het Verraad' van de voor mij nog onbekende schrijfster Fiona McIntosh. Dit is niet alleen het eerste boek van de trilogie 'De Beproeving', maar ook het eerste boek van de schrijfster zelf.

Het verhaal speelt zich af in het land Tallinor. Er doet de legende de ronde van de machtige magiƫr Orlac. Deze gevaarlijke tovenaar staat op het punt om te ontsnappen uit zijn gevangenis. Er zijn tien Paladijnen die proberen om dit te voorkomen. Hoofdinquisiteur Goth is met de taak belast om de magie uit te bannen. Maar er zijn twee personen waarbij Goth het magische vermogen niet kan zien. De jonge klerk in opleiding Torkyn Gynt en zijn vriendinnetje Alyssa Qyn hebben een ongekend vermogen tot magie. Zij zijn dan ook voorbestemd op het land te redden van de ondergang als Orlac uitsnapt.

Zoals bij alle boeken in dit genre heb ik dit boek ook weer in een ruk uitgelezen. Ik heb het met plezier gelezen. Het is ongelofelijk spannend geschreven en alle personages worden duidelijk uitgelegd. Alleen toch weer jammer dat het een deel is van een trilogie. Maar gelukkig heb ik deel 2 vrij snel ook kunnen vinden.