A review by adinab
The Children's Book by A.S. Byatt

3.0

Stiam inca de acum o saptamana ca trei puncte o sa ii dau, dar daca tot imi pierdusem deja o saptamana cu ea am zis sa o si termin... Primele vreo 400 de pagini sunt placute - istoria foarte complicata a unei familii numeroase de pe la sfarsitul vietii reginei Victoria. Zeci de imbarligari amoroase si familiale, pretioase detalii de epoca, prelegeri despre arta decorativa, literatura si teatru si whatnot.

Restul de 800 de pagini au din pacate tot mai putin antren, pana cand se ajunge la capitole interminabile despre politica de prin 1910 condimentate cu pasaje tot mai scurte despre personaje si viata lor. Mi se pare evident acum, la sfarsit, faptul ca Byatt si-a dorit mult mai mult sa tina un curs despre viata de la inceputul secolului 20 decat sa scrie un roman despre niste oameni de pe atunci, ma intreb de ce n-a facut-o.

Trei puncte ii dau pentru primele cateva sute de pagini si pentru ca Byatt stie sa scrie despre coagularea dorintelor si ideilor adolescentilor. Dar e o carte pentru oameni cu timp carora nu le scoate peri albi batutul indelungat al apei in piua.