rumeysa 's review for:

Cadı Avcısı by Onur Özkan, Virginia Boecker
3.0

Cadı Avcısı hakkında beklentim çok düşüktü. Dört yıldan uzun süredir kitaplığımda öylece okunmayı beklediği için artık bir okuyayım diyerek başladım. Büyük ihtimalle konusu hakkında ya da neler olduğu hakkında pek bir fikrim olmadığından ve gerçekten beklentim olmadığından okurken keyif aldım.

Kafamda tam oturmuş bir kurgu değil ve gerçekten mantıksız olduğunu düşündüğüm çok şey oldu. Ayrıca Elizabeth gerçekten ona ne derlerse inanıyordu. A kişisi kötü derseler evet kötü iyi deseler evet iyi diyordu resmen. Böyle itiraz eder gibi oluyor ama genel olarak o kadar güçlü ve sert birine göre hiç sorgulamadan doğru haklısınız deyip geçiyordu. Bu beni biraz rahatsız etti. Bir de her şey çok hızlı oldu. Ben daha bir olayı sindiremeden başka başka bir sürü şey gerçekleşmeye başladı.

Bütün bunlara rağmen gerçekten hızlı okunan ve hiç sıkmayan bir kitaptı. Ayrıca her ne kadar laf etsem de Elizabeth'in karakter gelişimini okumak çok güzeldi. Yan karakterler de mükemmeldi. John, Fifer, George, Nicholas, Peter, Humbert, Schuyler... Hepsini çok sevdim. Hepsi okuması keyifli karakterlerdi. Özellikle Fifer, George ve John'dan hangisini daha çok sevdim emin değilim.

Aslında ikinci kitabı okumam diye düşünüyordum kitaba başlarken ama gerçekten okuması güzeldi ve karakterlere ne olacak merak ediyorum o yüzden büyük ihtimalle onu da alıp okuyacağım.

Son olarak kitabın baskısı, sayfaları, kapağı o kadar güzel ki. Kitabı elimde tutmaktan ya da sadece öylece bakmaktan bile çok keyif alıyorum.