A review by knittyreader
Het geheim van de schrijver by Renate Dorrestein

4.0

In de laatste week van nanowrimo, terwijl mijn motivatie het een beetje af begon te laten weten, kwam ik dit boek tegen bij de kringloopwinkel. In deze situatie besloot ik de gok van *kuch* wel 25 cent te wagen en het mee te nemen. Achteraf was het ook tegen nieuwprijs zijn geld dubbel en dwars waard geweest!

Wat je niet kunt verwachten zijn tips om het meest geweldige verhaal ooit te schrijven, maar dat soort boeken zijn er volgens mij dan ook genoeg.

Wat je wel kunt verwachten zijn ladingen herkenbare situaties die je als (beginnende) schrijver tegen kunt komen, en waar je eens naar kunt kijken in je verhaal als het niet lekker lijkt te lopen. Juist die herkenning ('zelfs' een schrijfster als Renate Dorrestein heeft wel eens op dit punt gezeten! Oh ja, een verhaal schrijven zonder conflict werkt dus gewoon niet ...) maakte dat ik met nieuwe moed mijn tekstbestanden opende en weer ideeƫn kreeg voor mijn eigen verhaal.

Wat je ook kunt verwachten zijn een flink aantal hoogdravende woorden en zinnen. Ik vond die niet echt storend, maar je moet soms wat meer moeite doen om het boek te kunnen lezen. Ach, als je niet van een uitdaging houdt kan je net zo goed niet gaan schrijven, toch?