gijshuppertz's reviews
273 reviews

Het uitschot en de geest. Paulus onder filosofen by Gert-Jan van der Heiden

Go to review page

challenging informative medium-paced

3.75

It’s a very interesting but dense read that requires some background knowledge of the philosophers discussed in the text. Do not expect a introduction to different thinkers, but really an in-depth analysis of how Badiou, Heidegger and others relate to Apostle Paulus 
Over politieke correctheid by Gert Jan Geling, Gerben Bakker

Go to review page

3.0

Gerben Bakker is er zeker in geslaagd een meer gerelativeerd beeld neer te zetten als het gaat over politieke correctheid. Hij heeft goed en duidelijk beschreven wat politieke correctheid inhoudt en hoe het men verdeeld, waar het voorkomt en wat de effecten zijn. Daarbij is hij redelijk onpartijdig en geeft hij kritiek aan zowel links als rechts. De controverse die speelde rond dit boek zijn geheel onterecht en niet onderbouwt. Als men daadwerkelijk het boek zou lezen ziet men al snel dat dit boek een realistisch en beschouwend beeld is over politieke correctheid. Geen slachtofferrol, geen beschuldigingen, puur realisme.
Uit de Hooglanden - Zes Schotse Fantastische Vertellingen by J.J. Strating

Go to review page

3.0

Toevallig kwam ik via een rommelmarkt achter dit kleine maar mooie boekje. Ik twijfelde om het mee te nemen en of het het echt waard was. Dit was het. Hoewel het misschien een klein boekje is geeft het toch een spannende kijk in de volksverhalen en vertellingen uit Schotland en laat het zeer grote schrijvers aan het woord. Dit doet het boekje erg leuk door regelmatig af te wisselen en altijd een kleine introductie te geven over de schrijvers en hun grootste daden. Daarbij zijn de verhalen spannend en zeker boeiend om te lezen.