A review by sotirisdimi
The Miracle of Mindfulness: An Introduction to the Practice of Meditation by Thích Nhất Hạnh

5.0

Είναι ένα μικρό αλλά πολύ ωραίο βιβλίο σχετικά με το "mindfulness". Να έχεις συνείδηση δηλαδή, της στιγμής εκείνης που ζεις. Το βιβλίο μου άρεσε πάρα πολύ. Ήταν το πρώτο που διάβαζα για αυτό το συγκεκριμένο θέμα και μπορώ να πω ότι αξίζει πολύ σε όποιον ενδιαφέρεται να μάθει λίγα πράγματα με μεγάλη σημασία.

Είναι γραμμένο από έναν βιετναμεζο βουδιστή που ζούσε στην Γαλλία και το έγραφε σαν βοήθημα για τους φίλους του πίσω στο Βιετνάμ. Τελικά μεταφράστηκε σε πολλές γλώσσες και έγινε ένα από τα πιο γνωστά βιβλία για το είδος του.

Έχει αρκετές ασκήσεις μέσα πολύ εύκολες που βοηθάνε να ζεις την κάθε στιγμή όπως πρέπει. Χωρίς να χάνεσαι στις σκέψεις σου για το τι θα κάνεις μετά ή τι έπρεπε να κάνεις κάποια άλλη στιγμή. Εξηγεί πως μπορεί κάποιος να φτάσει στην τελειότητα του διαλογισμού. Αξίζει για όποιον ενδιαφέρεται οι ασκήσεις είναι απλές και με νόημα.

Το βιβλίο δεν είναι ένα ακόμα self help βιβλίο με αερολογιες. Λέει αρκετά πράγματα και εξηγεί πως να τα χρησιμοποιήσεις στην ζωή σου.